Voorbije activiteiten

Voorbije activiteiten 2017-2018

Mama- en papaweek – Maandag 20 tot en met zaterdag 25 november 2017
iedereen bij Oiterpe mocht een mama of papa meenemen naar de les. En dat was een groot succes! Oiterpe ontdekte veel moedige en getalenteerde mama’s en papa’s. Zeker voor herhaling vatbaar!
Klik hier voor meer informatie of bekijk de foto’s op de Facebook-tijdlijn van Oiterpe met #mapaweek

 

Voorbije activiteiten 2016-2017

Projectweek – maandag 3 tot vrijdag 7 juli 2017
Zomerkamp waarop kinderen kunnen proeven van allerlei sportieve en creatieve activiteiten, in het thema WHOOPSY-SPLUNKERS. Samen met 72 kleuters en lagere schoolkinderen beleefden we een fantastuleuze week in de inspirerende wereld van Roald Dahl. Dagelijkse porties dans worden afgewisseld met andere creatieve labo’s en fijne verrassingsactiviteiten. De kinderen worden begeleid door professionele artistieke docenten en vertrouwde gezichten van Oiterpe. Klik hier voor alle informatie of bekijk de foto’s.

Vriendenweek – maandag 15 tot zaterdag 20 mei 2017
Al onze leden mogen gratis één of meer vrienden meenemen naar de les dans, turnen of fitness. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Oiterpefeest – zaterdag 22 en zondag 23 april 2017
Het jaarlijkse hoogtepunt van het jaar, een echte voorstelling met al onze dans- en turngroepen. Het werd een gezellige voorstelling in het thema OITERPE FEEST! Lees hier meer of bekijk de foto’s en video’s.

Oiterpe Kwist – zaterdag 10 december 2016
24 ploegen zetten hun breinen aan het werk voor de eer van winnaar van de eerste Oiterpe Kwis! Het was een geslaagde eerste editie die volgend jaar zeker een vervolg krijgt.

Open lesweek – maandag 28 november tot en met zaterdag 3 december 2016
Oiterpe zwaait de deuren open voor iedereen die een kijkje wil nemen in de dans-of turnles van je dochter, zoon, kleinkind, zus of broer, vriendin of vriend. En op zaterdag kwam de Sint langs bij onze kleinste dansertjes en turnertjes! Bekijk hier de foto’s.

Gent Bougement – 4, 5, 6 november 2016
Een hedendaags dansfestival van TALK & Oiterpe dat Gentse professionele makers samen brengt met amateurdansers. Met workshops, voorstellingen en toonmomenten van jong Gents danstalent in Vooruit en CAMPO. Alle info op www.gentbougement.be of klik hier voor de foto’s.

Doorschuifdag – donderdag 3 november 2016
Op donderdag 3 november 2016 trokken we onze rubberlaarzen aan voor de jaarlijkse doorschuifdag. Wat was het gezellig druk op onze Oiterpe boerderij! Een hele dag… turnen als kippen, dansen als koetjes, klauteren als de boer(in), spelen zoals varkentjes :).
Bekijk hier de foto’s.

Voorbije activiteiten 2015-2016

Projectweek – maandag 4 tot vrijdag 8 juli 2016
Zomerkamp waarop kinderen kunnen proeven van allerlei sportieve en creatieve activiteiten, in het thema Superhelden. Dagelijkse porties dans worden afgewisseld met andere creatieve labo’s en fijne verrassingsactiviteiten. De kinderen worden begeleid door professionele artistieke docenten en vertrouwde gezichten van Oiterpe. Klik hier voor alle informatie of bekijk de foto’s.

Velika Gorica festival, Kroatië – zaterdag 18 en zondag 19 juni 2016
Dankzij hun overwinning op Dance.Impact neemt Kompanie Oiterpe met hun choreografie Thirty-Seven Knock-Outs (of Wat Als Muhammed Ali een danser was?) deel aan het Velika Gorica festival vlakbij Zagreb (Kroatië).

Vriendenweek – week van 23 tot 28 mei
Al onze leden mogen gratis één of meer vrienden meenemen naar de les dans, turnen of fitness. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd! Klik hier voor meer informatie.

Optreden op Drongen Kermis – zaterdag 21 mei
Enkele dansgroepen tonen hun nummer op Drongen Kermis! Klik hier voor meer informatie of bekijk hier de foto’s.

Oiterpefeest – zaterdag 9 en zondag 10 april 2016
Het jaarlijkse hoogtepunt van het jaar, een echte voorstelling met al onze dans- en turngroepen. Het werd een inspirerende voorstelling in het thema Wat Als…? Lees hier meer of bekijk de foto’s en video’s.

Dance.Impact – zondag 20 maart 2016
De Kompanie Oiterpe (Hedendaags C) onder leiding van Kristin Daemers neemt deel aan de Hedendaagse danswedstrijd Dance.Impact van Danspunt, in Cultuurcentrum de Grote Post in Oostende. Hun choreografie Thirty-seven Knock-outs (of Wat als Muhammed Ali een danser was?) won de wedstrijd! De Kompanie mag zich vanaf nu officieel Ambassadeur van de Hedendaagse Dans 2016 noemen. Proficiat aan choreografe Kristin Daemers, componist Michaël Bennetsen en alle dansers! Lees hier meer. Klik hier voor de foto’s.

Wedstrijd voor Jonge Choreografen – zondag 20 maart 2016
De groep Junior Kompanie (Hedendaags B) onder leiding van Elise neemt deel aan de Wedstrijd voor Jonge Choreografen georganiseerd door Jeugd en Dans in de Stadsschouwburg van Sint-Niklaas. Ze brachten er met verve hun choreografie Wat als de toeschouwers op de ‘rewind&reverse’-knop konden duwen?  Proficiat dansers! Klik hier voor foto’s.

Body Dynamics – 5 en 6 maart 2016
Kompanie Oiterpe mocht deelnemen aan Body Dynamics in Tilburg, een project van Danspunt Vlaanderen en De Danspunt Brabant (Nederland). De groep kon in Tilburg overnachten en uitgebreid repeteren aan hun nummer Thirty-seven Knock-outs. Ze kregen ook artistieke coaching en een toonmoment. Klik hier voor de foto’s.

Open lesweek – maandag 30 november tot en met zaterdag 5 december 2015
Oiterpe zwaait de deuren open voor iedereen die een kijkje wil nemen in de dans-of turnles van je dochter, zoon, kleinkind, zus of broer, vriendin of vriend.

Gent Bougement – 5, 7 en 8 november 2015
Een hedendaags dansfestival dat Gentse professionele makers samen brengt met amateurdansers. Met workshops voor jongeren, ervaren dansers, 40-plussers en kinderen met hun ouders. Maar ook voorstellingen en toonmomenten van jong Gents danstalent. Alle info op www.gentbougement.be

Doorschuifdag – dinsdag 3 november 2015
Een dag dansen, springen, klauteren, turnen, spelen en samenwerken, voor alle kinderen van de derde kleuterklas en de lagere school.  Breng je zeebenen mee, want het thema is deze keer ZEEROVERS! Bekijk hier de foto’s.

Optreden op Kunst doorDrongen – zondag 13 september 2015
Oiterpe doet mee met Kunst doorDrongen! De prachtige Oude Abdij van Drongen zet haar deuren open voor een groot aantal amateurkunstenaars, met werk rond het thema Europa.
Kompanie Oiterpe brengt de choreografie “Fix Bajonets” van Kristin Daemers in de tuin van de abdij.

Voorbije activiteiten 2014-2015

Creatieve driedaagse voor kleuters – maandag 6 tot en met woensdag 8 juli 2015
De eerste editie van ons zomerkamp voor kleuters! Dagelijkse porties dans en knutselatelier worden afgewisseld met verrassingsactiviteiten, en dat alles rond het thema Wolf. Voor het kleuterkamp werken we samen met de ervaren kleuterdocenten van Casa Blanca vzw. Lees er hier meer over.

Creatieve driedaagse voor lagere-schoolkinderen – woensdag 1 tot en met vrijdag 3 juli 2015
Zomerkamp waarop kinderen kunnen proeven van allerlei sportieve en creatieve activiteiten, in het thema De vier elementen. Dagelijkse porties dans en theater worden afgewisseld met fijne verrassingsactiviteiten. De kinderen worden begeleid door professionele artistieke docenten en vertrouwde gezichten van Oiterpe. Lees hier alles over de driedaagse.

Flashmob op Drongenkermis – zaterdag 30 mei 2015
Oiterpe toonde haar kunnen in een echte flashmob op Drongen Kermis.

Oiterpefeest  – zaterdag 2 en zondag 3 mei 2015
Jaarlijks hoogtepunt van het werkjaar, waarin al onze turners en dansers het beste van zichzelf kunnen tonen voor een groot publiek. Ook dit jaar zijn er twee voorstellingen (één op zaterdagavond, één op zondagnamiddag). Het thema is Oiterpe Airlines. Klik hier voor alle informatie.

De Uitdaging – zaterdag 25 april 2015 (Cultuurcentrum De Werf in Aalst)
Danspunt vroeg Kompanie Oiterpe om deel te nemen aan “De Uitdaging”, een project waarbij amateurdansgroepen uit  verschillende genres (hedendaags, modern, hip hop, folklore) zich voor een choreografie laten inspireren door de gebeurtenissen van de Eerste Wereldoorlog.
Het resultaat wordt een avondvullende voorstelling rond de Grote Oorlog, met al deze choreografieën uit verschillende Vlaamse steden, in verschillende dansstijlen. Oiterpe neemt deel aan “De Uitdaging” met de choreografie Fix Bayonets van Kristin Daemers.
Meer informatie via Danspunt.

Open lesweek – maandag 1 tot en met zaterdag 6 december
Oiterpe zwaait de deuren open voor iedereen die een kijkje wil nemen in de dans-of turnles van je dochter, zoon, kleinkind, zus of broer, vriendin of vriend. Iedereen welkom!

Passerelle workshop – 30 en oktober 2014
Een workshop van 2 dagen voor dansers van 10 tot 12 jaar,  rond het thema “wat is kunst?”.  Organisatie in samenwerking met Passerelle vzw.

Doorschuifdag – 28 oktober 2014
Een dag dansen, springen, klauteren, turnen, spelen en samenwerken, voor alle kinderen van de lagere school. Centraal thema was deze keer “het bos”‘.

Gent Bougement – 18 oktober 2014
Samen met TALK vzw organiseerde Oiterpe de eerste editie van Gent Bougement, een platfrom voor hedendaagse dans van Gentse bodem. We organiseerden workshops voor kinderen en volwassen amateurdansers. In een avondprogramma in de Minardschouwburg tonen we de laatste creatie van Kompanie Oiterpe, naast andere voorstellingen van amateurs en professionele choreografen.
Bekijk de facebookpagina

Voorbije activiteiten 2013-2014

Projectweek – 30 juni tot 4 juli 2014
Een creatief dans- en theaterlaboratorium voor kinderen van de lagere school.
Klik hier voor meer informatie

Oiterpe Leest –  Turn- en dansfeest – 3 en 4 mei 2014
Het hoogtepunt van ons werkjaar bij Oiterpe! Dit jaar duiken we in de wereld van boeken, en geven we twee voorstellingen in Cultuurcentrum de Stroming in Evergem.
Klik hier voor meer informatie

Workshops kleuterdans – 4, 11 en 18 juni
Drie lessen dans en expressie voor onze allerkleinsten!
Meer informatie volgt
Klik hier voor meer informatie

Dance.Impact – 30 maart 2014
Merel Vercoutere maakte met enkele dansers uit de Kompanie en Hedendaags 2 de choreografie Foamclouds in my head. De voorstelling werd geselecteerd voor het dansfestiavl Dance.Impact en ontving daar de eervolle vermelding van de jury!

Open Lesweek – 1 tot 7 december 2013
Alle ouders en vrienden kunnen komen kijken wat onze turners en dansers allemaal bijleren.

Kaderweekend Gymnastiek – 23 en 24 november 2013
Onze turnlesgevers gaan naar een bijscholing Gymnastiek

Creatieproject met Mole Wetherell – Zondag 3, 10, 17 en 24 november 2013
Onze gevorderde dansers gaan vier zondagen aan de slag met theatermaker Mole Wetherell (van de compagnie Reckless Sleepers). Het resultaat tonen we op 24 november  aan het publiek in CC Meulestede!

Workshops Street Dance – Dinsdag 5, 12, 19 en 26 november 2013
Workshopreeks Street Dance voor al onze jonge dansers. Lesgever Inès Vandenbroucke leert iedereen enkele nieuwe street dance moves. Om te ontdekken!
Klik hier voor meer informatie

Doorschuifdag – Dinsdag 29 oktober 2013
Een hele dag turnen, dansen, springen en spelen in het thema ‘beroepen’.
Klik hier voor meer informatie

Workshop hedendaagse dans met Erin Harty – 28 oktober 2014
Een dag lang aan de slag met danseres Erin Harty van Retina Dance Company. Stevig grondwerk, fijne sprongreeksen, boeiend partnerwerk, en véél bijleren!
Klik hier voor meer informatie

Workshops Hedendaagse Dans voor Volwassenen – Donderdag 3, 10, 17 en 24 oktober 2013
Workshopreeks hedendaagse dans voor volwassenen zonder danservaring maar met veel zin om hedendaagse dans te ontdekken! Lesgeefster Kristin Daemers introduceert iedereen in de bewegingsstijl
Klik hier voor meer informatie

Dansen op dinsdag – Karen Lamberts – Dinsdag 1, 8, 15 en 22 oktober 2013
Workshopreeks voor hedendaagse dansers met ervaren gastlesgever Karen Lamberts
Klik hier voor meer informatie

Technische Clinic Dans – 29 september 2013
Onze danslesgevers nemen deel aan een technische bijscholing Jazzdans

Voorbije activiteiten 2012-2013

Projectweek – 1 tot en met 5 juli 2013
Veertig kinderen leefden zich een week creatief en sportief uit op onze projectweek! Dit jaar was het thema “nacht” en stonden er heel wat dans-, theater- en expressieworkshops op het programma, samen met knutselateliers, trampoline en veel spelletjes!
Klik hier voor de foto’s

Turn- en dansfeest – zondag 21 april 2013
Jaarlijkse schoolvoorstelling van Oiterpe, een heuse voorstelling waarop alle turners en dansers hun kunnen tonen. Dit jaar trokken we met zijn allen naar het fictieve dorp “Oiterpegem”! Proficiat aan alle deelnemers!
Klik hier voor de foto’s

Doorschuifdag – dinsdag 12 februari
Alle leden en hun vriendjes kunnen in een dag vol spelletjes proeven van turnen, dans en trampoline. Dit jaar is het thema circus, dus haal je clown-en acrobatenkunsten maar boven!
Klik hier voor de foto’s

Open Lesweek – 1 tot en met 7 december 2012
Een hele week zetten de lesgevers van Oiterpe hun deuren open. Alle mama’s en papa’s (maar ook vrienden en familie) mogen komen kijken hoe hun kinderen dansen en turnen!
Op 6 december kwam ook de Sint een kijkje nemen in de turnles!
Klik hier voor de foto’s.

Hedendaagse danssessies met Filip van Huffel (Retina Dance Company) – Dinsdag 20, 27 november en 4 december
Voor gevorderde dansers organiseert Oiterpe vanaf dit jaar sessies Hedendaagse dans. Professionele gastlesgevers focussen telkens op een specifiek aspect van hedendaagse dans (vloerwerk, partnerwerk, …). In november en december hebben we professionele choreograaf Filip van Huffel te gast!

Hedendaagse danssessie met Christophe Degelin – Dinsdag 30 oktober 2012
Voor gevorderde dansers organiseert Oiterpe vanaf dit jaar sessies Hedendaagse dans. Professionele gastlesgevers focussen telkens op een specifiek aspect van hedendaagse dans (vloerwerk, partnerwerk, …).

Hedendaagse danssessies met Merel Vercoutere – Dinsdag dinsdag 2, 9, 16 en 23 oktober
Voor gevorderde dansers organiseert Oiterpe vanaf dit jaar sessies Hedendaagse dans. Professionele gastlesgevers focussen telkens op een specifiek aspect van hedendaagse dans (vloerwerk, partnerwerk, …). In oktober neemt Merel Vercoutere de lessen voor haar rekening!

Flashmob voor vzw Anike – Vrijdag 19 oktober
Oiterpe schakelde zich opnieuw in voor een flashmob! We dansten aan het Sint-Pietersstation ten voordele van vzw Aniké, die een weeshuis in Afrika ondersteunt.
Klik hier voor de foto’s

Infobeurs ‘Drongen Verenigt’ – zondag 30 september 2012
Oiterpe was met een stand aanwezig op de informatiebeurs ‘Drongen Verenigt’ in het Ontmoetingscentrum in Baarle. De meisjes van de voormalige groep Dans Gevorderden 9-11 jaar gaven een demonstratie met hun nummertje Koket met Marie-Antoinette.

Hedendaagse danssessies met Anneleen Keppens – Dinsdag 18 en 25 september
Voor gevorderde dansers organiseert Oiterpe vanaf dit jaar sessies Hedendaagse dans. Professionele gastlesgevers focussen telkens op een specifiek aspect van hedendaagse dans (vloerwerk, partnerwerk, …). In september kwam danseres Anneleen Keppens twee sessies geven

Oude Abdij van Kunst doorDrongen – zaterdag 8 september 2012
De groepen turnen 12+, Hedendaags 2 en Kompanie Oiterpe tonen fragmenten van hun laatste nummers tijdens de openingsreceptie van het weekend Oude Abdij van Kunst doorDrongen

Voorbije activiteiten 2011-2012

Projectweek – 2 tot 6 juli 2012
Allereerste projectweek voor kinderen van 6 tot 12 jaar – een creatieve week vol dansen,
knutselen, zingen, ravotten en plezier maken, rond het thema ZEE!
Foto’s van de projectweek

Sessies trampoline – 22 april, 29 april en 13 mei 2012
Drie sessies initiatie in trampoline

Sessies kleuterdans – 25 april, 2 mei en 9 mei
Drie sessies dans voor kleuters

Dance.Impact – 22 april 2012
Gastoptreden Kompanie Oiterpe op Dance.Impact met het stuk “Cinema Majestic”

Sessies relaxatie – 4 april 2012, 28 december 2011, 4 januari 2012, 22 februari 2012, 2 november 2011

Turn- en dansfeest – 18 maart 2012
Jaarlijks Turn- en dansfeest, dit jaar met een reis door de tijd met een heuse teletijdmachine!
Klik hier voor de foto’s van het turn- en dansfeest

Voorronde Kunstbende – 11 februari 2012
Dans gevorderden 12-17 jaar wint 2e prijs Gentse voorronde van de Kunstbende, alsook de MAKS-prijs voor het meeste lef

Dans@art sessie met Samantha Van Wissen – 18 december 2011
Dans.art sessie: Dansworkshop met choreografe Samantha van Wissen in de Vooruit in Gent, georganiseerd door Oiterpe en Passerelle

Open Lesweek – 10 december en 17 tot 23 december 2011
Alle ouders kunnen de turn- en danskunsten van hun kinderen komen
bewonderen op de Open Lesweek

Moment Festival – 5 november 2011
Voorstelling Sint-Gertrudiosius van Kompanie Oiterpe op het Moment Festival in Cité Culture in Brussel

Doorschuifdag – 4 november 2011
Doorschuifdag: sport- en speldag voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar, in het thema ‘reis rond de wereld’
Foto’s doorschuifdag 2011

Body Dynamics – 7, 8 en 9 oktober 2011
Kompanie Oiterpe neemt deel aan Body Dynamics, een weekend waarop ze samen met drie andere compagnieën uit Vlaanderen en Nederland een choreografie maakten met Filip van Huffel van Retina Dance Company.
Foto’s Body Dynamics

Flashmob – 6 oktober 2011
Organisatie van en deelname aan een grote flashmob in het centrum van Gent, in het kader van het Internationaal Filmfestival van Vlaanderen Gent

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>