Creatiereeks hedendaagse dans

Dit voorjaar nodigt Oiterpe choreografe Valentine Galeyn uit voor een danscreatie! In een reeks van 9 lessen hedendaagse dans voor volwassenen, werken we aan een korte voorstelling voor het jaarlijkse Oiterpefeest.

Voor

IMG_0901 2Volwassen dansers (16+) met enige danservaring en vooral veel zin om samen te bewegen!

Een sterke danstechniek is geen must. Valentine is sterk in het werken met een diverse groep, en kiest daar ook bewust voor.

Wat mag je verwachten?

Valentine zal starten met het aanleren van bewegingsmateriaal waarmee we een soort dansant spel spelen. Ze biedt een kader aan waarbinnen de dansers meer en meer zelf beslissingen beginnen nemen gebaseerd op een gevoel van samenhorigheid.

Volgen de dansers elkaar of beslissen ze net een eigen parcours af te leggen? Volgt de beweging de muziek of volgt de beweging zichzelf? Wat gebeurt er als iemand de muziek uitzet?

Data

Maandag 6 januari (20u15): Kick-off meeting met nieuwjaarsdrankje. Valentine stelt het traject voor en beantwoordt je eventuele vragen, en je ontmoet de andere deelnemers. Zo weet je wat je mag verwachten, en kunnen eventuele twijfelaars beter geïnformeerd beslissen of ze zich inschrijven.

Maandag 20 januari (20u15 – 21u45): Repetitie
Dinsdag 28 januari (20u15 – 21u45): Repetitie
Maandag 3 februari (20u15 – 21u45): Repetitie
Maandag 10 februari (20u15 – 21u45): Repetitie
Maandag 17 februari (20u15 – 21u45): Repetitie
Maandag 2 maart (20u15 – 21u45): Repetitie
Maandag 9 maart (20u15 – 21u45): Repetitie
Maandag 16 maart (20u15 – 21u45): Repetitie
Maandag 23 maart (20u15 – 21u45): Repetitie

Tussen de laatste les en de voorstelling worden er in onderling overleg nog een tweetal repetities gepland.

Zaterdag 18 en zondag 19 april 2020: voorstellingen  (houd voorlopig de volledige dag vrij voor doorloop/repetitie/voorstelling).

Van wie deelneemt, verwachten we het engagement om maximaal aanwezig te zijn bij de repetities en de voorstellingen.

Over Valentine

Foto ValentineValentine Galeyn kennen we als ex-lesgeefster dans in Oiterpe. Dansen begon al van kleins af. Ze startte haar dansparcours in MUDA Gent en vervolgde het met een jazz-modern gerichte opleiding in Parijs (IFPRO).

Bij de terugkeer naar België kreeg ze de smaak van hedendaagse dans te pakken. Ze volgde verschillende workshops bij o.a. les ballets C de la B, Ultima Vez en Thomas Hauert. Het brede universum van hedendaagse dans maakte Valentine nieuwsgierig en leergierig. Ook de grenzeloosheid inspireert haar.

Valentine is deel van het performance-duo TTBWRS (“TitiBowers”). Bij het maken van hun performances gaat het duo altijd op zoek naar inspiratie in de heel nabije omgeving. Hoe klinkt de ruimte waarin er gewerkt wordt? Wat is de geschiedenis van de plek? Zijn er speciale of unieke elementen? Zo bouwen ze telkens opnieuw een verhaal dat heel sterk verbonden is aan de tijd en ruimte waarin de creatie plaatsvindt.

Locatie

Basischool de Mijlpaal, Drongen.
Toegang langs parking Antoon Catriestraat ter hoogte van nummer 30, Drongen.

De voorstellingen vinden plaats in CC Stroming in Sleidinge/Evergem.

Prijs

€ 95 voor de volledige reeks
€ 85 voor leden van Oiterpe (ook voor wie al een lessenreeks volgde dit schooljaar)
€ 19 voor mensen met UiTPAS aan kansentarief.

Inschrijven

Via deze link
Deelnemen kan enkel na inschrijving én betaling vooraf.

De reeks kan pas doorgaan bij een minimum van 7 inschrijvingen.

Meer informatie?

info@oiterpe.be

TTBWRS_ Yes,NO 3