Kompanie Oiterpe wint titel ‘Ambassadeur hedendaagse dans in Vlaanderen 2016’!

Op zondag 20 maart vond in Oostende de 12de editie van Dance.Impact plaats, de artistieke wedstrijd voor hedendaagse dans met amateurdansgezelschappen uit Vlaanderen en Brussel.  Onze eigen Kompanie Oiterpe uit Drongen mocht naar huis met de titel ‘Ambassadeur hedendaagse dans in Vlaanderen 2016’!

DI 2016 Kompanie Oiterpe groepsfoto ©Sofie De Backere

 

 

 

 

Kompanie Oiterpe won de wedstrijd met de choreografie Thirty-seven Knock-outs. Voor dit nummer vond Oiterpe inspiratie in de bokswereld, meer bepaald bij de bokslegende Muhammed Ali. Het boksen maakte hem wereldberoemd, maar zorgde er ook voor dat hij op 42-jarige leeftijd al aan de ziekte van Parkinson begon te lijden. Onder leiding van Kristin Daemers onderzocht Kompanie Oiterpe de typische bewegingspatronen, de kracht, de schoonheid, de waanzin en de ondergang van de bokser. De soundscape en muziek kwamen van Michaël Bennetsen.

Volgens de jury sprong de choreografie van Kompanie Oiterpe eruit omwille van de creativiteit waarmee het thema gebracht werd. Met Thirty-seven Knock-outs bracht de groep een ontroerende voorstelling. Het was een interessante combinatie van muziek, beweging en verhaal. De jury was ook lovend over de intense inleving van alle dansers.

De jury, bestaande uit professionele choreografen en dansers Marc Vanrunxt (voorzitter), Sarah Bostoen, Sara Vanderieck, Merel Vercoutere en Yentl de Werdt oordeelde over de choreografieën. Ze waren lovend over de verschillende groepen, maar de uiteindelijk titel ging naar Kompanie Oiterpe uit Drongen. Onze groep mag zich een jaar lang ‘Ambassadeur hedendaagse dans in Vlaanderen’ noemen. Proficiat aan iedereen!

De nieuwe ambassadeur wint 750 euro, te besteden aan dansgerelateerde uitgaven. De groep zal bovendien door Danspunt uitgenodigd worden om deel te nemen aan binnen- en buitenlandse optredens en festivals, waar ze Vlaanderen op een kwalitatieve wijze mogen vertegenwoordigen.

unnamed

 

Lees hier het officiële persbericht van Danspunt

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.